Community Room Interior, Peninsula Center Library

Abstract/Description: Image shows interior view of the community room, with recessed lighting and floor to ceiling windows on one side. Rows of chairs are arranged in the middle of the room. A spiral staircase ascends from the community room floor to a balcony. The 125 seating capacity community room was located at the Peninsula Center Library front entrance on Deep Valley Drive and looked out on a landscaped courtyard on two sides. The tri-level Peninsula Center Library, which was designed and furnished by architects A. Quincy Jones and Frederick Emmons, opened on July 17, 1967, with landscaping by Palos Verdes Begonia Farm. The building occupied 64,600 sq. ft of floor space with library services on the main floor and parking facilities both above and below the main library floor. The Peninsula Center Library was remodeled and expanded in 1995, almost doubling in size from the original structure.
Subject(s): Furniture--United States--History--20th century
Architecture, Modern--20th century
Palos Verdes Library District (Calif.)
Library buildings--California--Palos Verdes Peninsula
Public libraries--California--Palos Verdes Peninsula
Rolling Hills Estates (Calif.)
1961-1970
Interiors
Herman Miller, Inc.